Az egész azzal kezdődött, hogy rászántam magam, hogy fellépjek június 5-én a Khiara-esten, ami bősz koreográfia-tanulás mellett a következő problémát vetette fel: honnan lesz nekem fellépőruhám? Ami ugye, készen legalább 40.000,- Ft, ráadásul  három, különböző stílust felvonultató koreográfiában is táncolok majd. Egy ruhát össze tudok rakni az eddigi készletből+kölcsönkérek, vagy amit varrok, az máskor is használható lesz majd, de mi legyen az igazi csillivilli, sejtelmes ruhával?

Elzarándokoltam a Cini szerájba és anyagboltba, ahol láttam csodaszép rucikat, meg anyagokat, de igen soknak tűnt az összeg. A fejemben az volt, hogy 10.000,- Ft az kb, amit én erre szánok. Akkor viszont marad a házilagos kivitelezés. De azért aranyszínű cipőcskét vettem, akciósan 3.000,- Ft-ért.

Első lépésként szabásmintát kerestem a szoknyához, s mivel a google a barátom, a " hastánc szoknya szabásminta"begépelésével jutottam el egy jó kis  fórumhoz, ahol használhatónak tűnő szabásmintára leltem. Majd megtekintettem a +bolondultunk anyagbolt kínálatát, de nem volt szép muszlinanyag. Kibumliztam hát a Soroksári úti Kaméleon textilbe és szereztem muszlint-mivel két szín közül lehetett választani, búcsút mondtam padlizsánlila ábrándjaimnak és  halványlila 10 méternyi muszlinnal tértem haza, ami  1.935,- Ft-ba került.

Következő állomásom a Westendben lévő Norbu üzlet volt, ahol 70%-ra leértékelve kínálják a hastánc kellékeket; szereztem két bokaláncot, 600,- Ft-ért, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felvarrom a ruhámra, díszítésül.

A délután további része ezután a megfelelő melltartó felkutatásával telt, aminek kapcsán döbbenten állapítottam meg, hogy a körúti kínai ruhaboltok is megszűntek már. Végül a Vörösmarty téri H&M-ben leltem egy rendkívűl diszkrét darabra, viszont akciósan került 1.500,- Ft-ba.

Végöl a Röltexben vettem cérnát, gyöngyöt, flittert s szalagokat, 2.000,- Ft-ért, a +bolondultunk üzletben pedig a muszlinhoz színben illő fél méter anyagot " mit lehet még tudni, mire lesz jó" alapon 190,- Ft-ért.

Most tartok 8.625,- Ft-nál :)

A bejegyzés trackback címe:

https://minka.blog.hu/api/trackback/id/tr261943992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszta_táncol 2010.05.12. 10:06:57

Köszi a tippeket. Nekem még egy kék muszlin szoknya hiányzik még, ennek az elkészítéséhez leselkedtem ötletekért, és rátaláltam kedves Flamenco táncostársamra :))

minkamunka 2010.05.12. 13:09:25

@Kriszta_táncol: :) nna, tök jó, hogy valaki olvassa, legalább inspirálsz, hogy be is fejezzem a nagy művet. A felső már készül...

szoszi1986 2011.09.08. 10:10:44

Szia! Nem tudom él-e még az odal..
Érdeklődni szeretnék, hogy a Kaméleon Textíl Kft-ben mint magánszemély is vásárolhatsz? Vagy csak nagykereskedés? Mennyi a legkisebb mennyiség amit lehet náluk venni?
Amúgy köszi a tippeket! Sokat segített! :)

vsifter 2011.09.08. 10:19:01

@szoszi1986:
Szia!
Az oldal pihen kicsit, de él :)

Vásárolhatsz magánszemélyként is, a feltétel, hogy 10 m felett vegyél. Ezt pedig nem olyan nehéz, ha többrétegű hastáncruhát varr az ember lánya :) Az eladók kedvesek voltak, látva rutintalan csetlés-botlásomat.

Jó varrást-vásárlást!

szoszi1986 2011.09.08. 10:35:34

Köszönöm szépen!!!! :)
Tényleg nem lesz nehéz 10m-ert vásárolni.
süti beállítások módosítása