Egész addig azt hittem, hogy a Nyugati jobb, mint a Moszkva tér, meg a Keleti, amíg el nem kezdtem itt dolgozni. Már az aluljáró se semmi, de most az áruházra, meg a ráaggatott reklámokra meg a bódésorra gondolok. Mindezt megfejelték   a buszmegállóban két jegyárusító bodegával,úgyhogy most már  tényleg úgy néz ki az egész a villamosból, mint egy favella-tér.

De innen, az üzletből, csak a pályaudvar látszik, meg Retro disco fényei -  a kiszűrődő zenét szerencsére elnyomja a központi céges tücc-tücc. Noha péntek este van, de Sziget, nincsenek itt a motorosok, meg a randira várók  az óra alatt - egyeltalán: pangás van és remélem, ez így is marad. Úgyhogy a paradicsomok, meg a sonkák, meg a tenger gyümölcseit nyomokban tartalmazó szurimipaszta várhatnak a sorukra - egyébként is, a napi ajánlat a csirkés szendvics, ha valamit visznek majd, az az akciós lesz.

A Combino már nem jár, de egy kisebb bunyó kerekedett a megállóban - látni nem sokat látok, de a hangok alapján győzött a túlerő és a vesztes fél visszavonult.

Normálisan éjfél után jönnek többen, de most elkezdett cseperegni sőt, szakadni az eső. Ez már nem az a nyári záporocska, amiben lazán lehet vonulni vietnámi gumipacskerben meg légyszemüvegben a Partisátor, meg a Cöxpon között ; ehhez már gumicsizma kellene, de azt a lúzerek nem vittek ki, mert délután még szép idő volt.

A szél is feltámadt és  eláztak a terasz illúzióját fenntartani hivatott kerti székeink is - kis szerencsével nem jön erre a kutya se.

Nem is jönnek, csak három felé - persze a hollandok, akik már harmadik napja ugyanakkor jelennek meg és ugyanazokat a szendvicseket kérik - feltehetőleg ugyanazon a helyen voltak, mint tegnap, meg tegnapelőtt, valószínüleg ugyanazokkal az emberekkel találkoztak. Aztán jön két német srác és amíg az egyik a szendvicsére vár, a másik a Burger Kinges papírpoharát tölti tele üdítővel és azt hiszi, ha hátat fordít, nem veszem észre.

Majd négy fele megjelenik az első szigetes karszalagos. Harminc centiset kér, türelmesen várja, amíg összerakom neki, aztán, mikor kiteszem a pultra, eszébe jut, hogy egy mentes ásványvíz is lesz. Kiveszem a hűtőből, s mikor visszafordulok, látom, hogy meglógott a szendviccsel, sietősen caplat át vietnami pacskerében a tó nagyságú pocsolyán. Szép lenne, ha orra esne a szendviccsel együtt, de aztán szerencsésen átér és eltűnik a bódék között.

A hülyegyerek.

A bejegyzés trackback címe:

https://minka.blog.hu/api/trackback/id/tr142225855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panzej 2010.08.22. 22:18:23

Ez tök jó! Mint egy Örkény egyperces!

Panzej 2010.08.22. 22:19:31

Talán még jobb lenne, ha teljesen eltitkolnád, hogy egy bódéból nézed eladóként a forgatagot. Én először úgy olvastam, és nagyobbat csattant.
süti beállítások módosítása