Ha lenne....

Címkék: karácsony ajándék varrás kezdő

2010.11.10. 21:56

...kedvem, ötletem, időm és pénzem, az alábbiak közül szemeznék karácsonyra.

Most viszont még csak nézegetem más ötleteit, kreálmányait.....remélem, elkészítem valamelyiket. Vagy ha én nem, legalább ti....


1. számú kedvenc: a kekszmintázó

http://www.kingarthurflour.com/shop-img/1193158523060.jpgA praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/ oldalon akdtam rájuk. (a követkető képek és infók is innen vannak)

Maimoni, a szerző a magyar versenyzők közül először a Csuporné Angyal Zsuzsa mintázóját cserkészte be.Örök darab, gyönyörűség, szerelem az első látásra.

Ára 6.500 Ft, amit amúgy  nem sokallok érte, de kapcsolatunk emiatt plátói marad.

Annak viszont, akinek elérhető, itt vannak az elérhetőségek: csangyalzsuzsa@gmail.com, 0620/386-1602.

 

Maimoni aztán kapott ajándékba egy másik hengert,Svejkovszky Gábor készítette, az elérhetősége: gabor.svejkovszky@svejk.hu. Érdeklődésemre a következőket írta:
"Jelenleg kétféle hengert tudok készíteni, az egyik 6,5 X 5cm 3 sorban 3 mintával 3.900.- Ft (Maimoni blogján a vastagabb henger) a másik 5 X 5cm 2 sorban 4 mintával 3.500.- Ft (a kisebb henger). A mintanyomó egyoldali mintával 500.-Ft kétoldali mintával 750.-Ft A minták lehetnek virágok, levelek, gyümölcsök, karácsonyi, ezeket folyamatosan próbálom bővíteni A hengerek egyedileg kézzel készülnek (...) kb. 4 héten belül tudom elkészíteni, alap esetben ez 1-2 hét. Személyesen átvehető Hatvanban és környékén, egyéb esetben postázni tudom. A postaköltség max. 990.- forint, de hetente egyszer – kétszer járunk Budapestre, személyes átvétel megoldható."

Nekem most az ugrott be, hogy mi lenne, ha linóleumot metszenék ki és azt kötném rá a sodrófára? vagy csa laposan rányomnám a tésztára? Lehet, hogy eljátszom vele.

 

2. számú kedvenc: a bögremelegítő

Először a Meskán láttam, kötötteket, de az bevallom, annyira nem tetszett, nem tűnt praktikusnak, aztán egy másik felfogásban a Gyermekszoba válogatásában. (a kép is onnan van). Eszembe jutott a gyerekkori szobám, ahol télen mindig jó hideg volt, meg most a délutáno kávéim, amit a gyermek alvásától függően sikerül melegen, vagy hidegen meginnom...szóval nem hülyeség ez sem.

 

 

 

 

 

 

 

+ a ráadás, amit muindenképp meg kell venni...

... az Varró Dániel  új könyve: Akinek a lába hatos (alcíme: Korszerű mondókák kisbabáknak)

Ha valaki hangosan, visítva nevet a gyerekrészlegen egy sárga könyv felett, az jó eséllyel ez lesz.

 

 

 

Nektek mi az idei tuti tippetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://minka.blog.hu/api/trackback/id/tr962440107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása